Vælg det rigtige brygudstyr

– også selvom det på ingen måde er nødvendigt at have et brygudstyr til at brygge øl. De fleste ting du skal bruge, kan du finde i et velassorteret køkken eller du kan købe et startskit, som indeholder det nødvendige du skal bruge for at kunne brygge en god basisøl og finde ud af om du har lyst til at forsætte med at brygge dine egne øl.

Har du derimod lyst til at udvikle dig som ølbrygger og brygge flere forskellige typer øl, er det en god ide at investere i et brygudstyr. Du kan få råd og vejledning til hvilke, hos personalet i den butik du ellers køber dine ingredienser til ølbrygning. Du kan også læse mere her https://www.hjemmebryggeren.dk/brygudstyr.

Det er vigtigt at det brygudstyr du vælger ikke er så stort at det fylder en halv sportshal, men heller ikke så småt, at du ikke har mulighed for at udvikle dig. Det skal også passe til de typer af øl du typisk foretrækker at drikke. 

Kvindelige ølbryggere

I dag er ølbrygning noget der appelerer til mange mænd, men i virkeligheden har det i årtusinder været kvinder der har stået for hjemmets ølbrygning. Det har op igennem tiderne langt fra været en lille opgave, da det har været en vigtig del af manges diæt. I perioder har det været helt normalt at drikke op til 5 liter øl, dagligt. 

I Danmark har man kendt til ølbrygning i mindst 5000 år og på verdensplan er der fundet spor af ølbrygning, der kan dateres hele 8-10000 år tilbage. 

Det allerførste bryggerilaug blev i Danmark stiftet tilbage i 1525. Det var kun i byerne at folk begyndte at købe øl i stedet for selv at brygge det. På landet forsætte kvinderne selv med at brygge og en hver pige, der gerne ville giftes viste også hvordan man brygger øl.