Væggelus har fanden skabt

Væggelus er noget fanden har skabt, og er det først sluppet ind i din bolig, kan de være svære at slippe af med, med mindre at du allierer dig med en skadedyrsbekæmper, som kender dyrene og ved hvor de lever. 

Det er vores rejseaktivitet der er skyld i, at væggelusene er vendt tilbage for de var stort set udryddet tilbage i 60erne og 70erne. Bor du til leje har du pligt til at underrette udlejer som derefter vil kontakte en skadedyrsbekæmper. 

Tidligere har det været relativt nemt selv at bekæmpe væggelus, eks. væggelus i Rødovre, men dagens væggelus er desværre blevet resistente overfor de midler du kan købe. Det er derfor du brug for en skadedyrsbekæmpelser. 

Hvad kan du selv gøre?

Hvis du har været ude og rejse og har mistanke om at du har taget væggelus med hjem eller hvis du vil være helt sikker på at du ikke har, skal du med det samme, når du kommer hjem vaske dit tøj. Det er bedst at du tømmer din kuffert udenfor. Hvis du har tøj, der ikke kan tåle 60 grader kan du som alternativ smide det i fryseren.

Nu kan det være svært at vaske eller smide en stor kuffert i vaskemaskinen eller i fryseren, så her må du nøjes med at spraye den. Undlad at tage kufferten med ind i soveværelset og det er en god ide ikke at stille den et køligt og fugtigt sted, da det giver væggelusene de bedste vækstbetingelser.

Væggelusene kommer ud om natten for at suge blod, når vi ligger og sover. De tiltrækkes af vores lugt og varme og suger blod fra de steder, som typisk ikke er dækket af dynen. Få mennesker er ikke generet af væggelusenes bid, men de fleste bliver kraftigt generet af kløe de steder, hvor de er blevet bidt.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *