Nyt tag – hvilket materiale skal du vælge?

Et tag er ikke bare et tag. Det er en stor del af din bolig. Det er noget af det første, man lægger mærke til. Har du et ældre og slidt tag, går det ikke ubemærket. Det giver hele huset et kedeligt udseende. 

Bygger du nyt? Har du købt en bolig med ældre tag? Eller drømmer du bare om at få skiftet dit gamle tag og forskønne din bolig med nyt tag? Læs med her og find ud af hvilken type tag, du skal vælge.

Sådan vælger du det rette tag

Hvilken type tag skal du vælge? Der findes utrolig mange varianter på markedet. De kan alle noget forskelligt. De mest typiske tage i Danmark er: 

1) Teglsten

2) Stråtag

3) Tagpap

4) Betontag

Teglsten – et holdbart tag

Det er det klassiske valg. Skal du bygge nyt, så giver det god mening at vælge teglstenstaget. Det er måske ikke det allerbilligste, men det holder virkelig længe. Desuden er det også et tag, der ikke kræver meget vedligeholdelse. Bliver det renset med jævne mellemrum, holder det sig utrolig smukt i mange år. 

Stråtag – et smukt tag

Det er et virkelig smukt tag. Men det har også sine ulemper. For det første så er det dyrt at lave. Det er også dyrt at forsikre et hus med stråtag. Men smukt er det!

Tagpap – et prisfornuftigt tag

Tagpap er en fornuftigt og billig løsning. Den har ikke lige så lang levetid som tegltaget. Men den er alligevel ret brugt, da det er en af de mere prisfornuftige løsninger på markedet. Den er ideel, hvis du gerne vil have skiftet tag, og det skal være billigt. 

Betontag – et solidt tag 

Denne type tag ses oftest på erhvervsbygninger og etagebyggerier. Men du kan også vælge at få beton tag på dit moderne og arkitekttegnede hus. Det giver et moderne og arkitektonisk look. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *